امروز دیگر بر همگان روشن شده است که نامگذاری سالهای شمسی یک حرکت استراتژیک و راهبردی محسوب میشود. شعار سال و به عبارت دیگر هدفی که در طلیعه هر سال به مثابه استراتژی آن سال از سوی رهبر فرزانه انقلاب تعیین و اعلام میگردد، اگر بیست سال پیش در ظاهر پدیدهای تشریفاتی، غیراجرایی و صرفاً معنوی تلقی میشد، امروز دیگر چنین برداشتی از این نامگذاریها نمیشود ، اما هم اکنون چشمانداز کلی نظام و جهت گیری قوای سه گانه در سال بر اساس این نام گذاری تعیین میگردد. ادامه مطلب...
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 8:1 عصر روز دوشنبه 90 اسفند 29
سال نو، هنگام تحول
مقام معظم رهبری: «تحویل هر سال جدید شمسی که با نوعی تحول در عالم طبیعت مصادف میباشد، فرصتی است تا انسان به تحول درونی و اصلاح امور روحی و معنوی و فکری و مادی خود بپردازد. این دعای شریفی که به ما تعلیم داده اند تا در آغاز سال بخوانیم، درس همین تحول است. در این دعا از خدا درخواست می کنیم که درحال و وضعیت روحی و نفسانی ما، تحول و دگرگونی مبارکی را ایجاد کند. ایجاد تحول کار خداست. اما ما موظفیم که برای این تحول در درون و در زندگی خود و در جهان اقدام و تلاش کنیم.»
نوروز؛ یعنی هر روز نو و تأثیرگذار
مقام معظم رهبری: «نوروز؛ یعنی روزی که شما با عمل خودتان، با حادثه ای که اتفاق می افتد، آن را نو می کنید. روز بیست و دوم بهمن که ملت ایران، حادثه عظیمی را به کمک خدا تحقق بخشید، روز نویی، نوروز است. آن روزی که امام امت، قاطعانه به دهان مستکبر قلدر گردن کلفت دنیا؛ یعنی امریکا مشت کوبید، آن روز، روز نو و راه نویی بود. حادثه نویی بود که اتفاق می افتاد و افتاد. ما باید نوروز را نوروز کنیم. نوروز بر حسب طبیعت، نوروز است، جنبه انسانی قضیه هم به دست ماست که آن را نوروز کنیم.»
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 7:32 عصر روز دوشنبه 90 اسفند 29
مصطفی کارگر شاعر اهل شهر گراش در جنوب کشورمان شعری سروده و به مناسبت پایان سال تقدیم به امام زمان*عج* کرده است. این شعر که تقدیم به امام مهربانی*عج*شده به شرح زیر است:
امسال هم بدون تو مولا تمام شد شادی برای اهل تماشا تمام شد
تنها کنار سفره تحویل تا به کی؟ صبر و قرار و حوصله ما تمام شد
آهسته در تلاطم دنیا قدم بزن در انتظار، طاقت دنیا تمام شد
برگرد با طراوت لبخندهای شوق شور و نشاط در همه دلها تمام شد
برگرد پا به پای بهار یتیمها سهم بهار از گل زیبا تمام شد
مجنون به یاد حضرت لیلا نفس کشید تالحظهای که در دل صحرا تمام شد
هستم به روز وعده خوبان امیدوار روزی که «کاش» و «شاید» و «اما» تمام شد
سال جدید میرسد آقا تو هم بیا تاگفتوگو کنیم: تمنا تمام شد
سال جدید کاش بگوییم با همه
سال ظهور یوسف زهرا شروع شد
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 6:57 عصر روز دوشنبه 90 اسفند 29
نوروز روزی است که :
خورشید برای نخستین بار طلوع کرده و بادها به حرکت درآمدند.
خداوند از انسان پیمان گرفت که بندگی و عبودیت او را گردن گذارد.
سفینه نوح (ع) پس از نشستن از طوفان بر کوه جودی “آرارات” قرار گرفت.
ابراهیم خلیل (ع) بتان بتکده را درهم شکست.
فرشته وحی بر پیامبر (ص) فرود آمد.
علی (ع) پا بر شانه پیامبر (ص) نهاد و بتهای کعبه را فرود آورد.
پیامبر یارانش را به بیعت با علی (ع) فرمان داد.
وخلاصه نوروز روزی است که :قائم ما در آن ظهور خواهد کرد و دجال را در زباله دانی کوفه به دار خواهد آویخت.
وهیچ نوروزی نیست مگر آنکه ما در آن روز انتظار فرج داریم زیرا این روز از روزهای ما و شیعیان ماست که ایرانیان آن را حفظ کرده اند.
آداب نوروز:
غسل، پوشیدن لباس تمیز و زدن عطر:
امام صادق(علیه السلام)می فرماید: «هنگامی که نوروز آمد، غسل کن و نظیف ترین لباسهای خود را بپوش و با خوشبوترین عطرها خود رامعطر ساز. (1) ادامه مطلب...
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 2:1 عصر روز دوشنبه 90 اسفند 29
طی شدن عمر، سب افزوده شدن سن و سال ما نمی گردد، بلکه عمر ما کاهش می یابد و هر روز، قدمی به «خط پایان» نزدیک می شویم و هر لحظه یک گام به انتهای فرصت دنیایی پیش می گذاریم. وقتی یک کشاورز، در فصل برداشت، محصول خود را حساب می کند، من چرا برداشت خود را در مزرعه زندگی حساب نکنم؟ مگر نه این که دنیا مزرعه است و من، دهقان بذر وجودی خویشم؟ پس باید ببینم چه کاشته ام و چه درو میکنم؟
وقتی یک تاجر و کاسب و حتی دستفروش ساده، برای خود حساب سال و دفتر کل و جزء دارد و سود و زیان و دخل و خرج خویش را می سنجد، چرا من در بازار دنیا، که کالای عمر و متاع فرصت را میدهم، به دستاورد خود نیندیشم و سود و زیان خود را محاسبه نکنم؟
پی نوشت : دلم گرفته ، از خود بی همتم از خود سست عنصرم.نوروز که می شود تصمیم می گیرم همراه سنم یک سال بزرگتر شوم یک سال کامل تر ؛ اما آخر سال که می شود و به خودم و تصمیم های اول سالم فکر می کنم می بینم همه را از یاد برده ام.بعضی وقت ها حالم از خودم بهم می خورد.چرا نوروز را جشن می گیریم ؛چون از گذز عمرمان از اینکه داریم قدم به قدم به مرگ نزدیکتر می شویم خوشحالیم؟!
نه مسلم است که این طور نیست ولی حالا که پایان سال است و می بینم نسبت به حالات سال گذشته ام نه تنها پیشرفت نکرده ام که پس رفته ام جشن نوروز برایم چنین معنی پیدا میکند.
کاش هنوز استادم بودی، اســـــــــــتاد. دارم هر چه در آن دو سال پای کلاس درست آموخته ام را هم برباد می دهم.
خدایا خودت دستم را بگیر .محکمتر از قبل و مرا به عشق آن روزهایم به خودت برگردان که مهرت ،یادت را می آورد ویادت دوری از گناه را ،کمال را. یا رب العالمین در سال جدید تنهاخودت مربی ام باش و یک سال کامل ترم کن.
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 11:5 صبح روز دوشنبه 90 اسفند 29
منتظران مولا از این قافله جا نمانید:
یکی از وظایف مومن منتظر ، فرستادن صلوات بر حضرت مهدی علیه السلام است.صلوات برای آن حضرت یعنی طلب رحمت برای او. مطالعه بیشتر در مورد صلوات و آثار آن.
عزیزانی که تمایل دارند در ختم صلوات برای ظهور و سلامتی گل نرگس که از آغاز سال جدید برگزار می شود شرکت کنند در قسمت نظرات این پست تعداد صلوات مورد نظر را برای ما بگذارند.
طرح اصلی 313 صلوات در هر روز به مدت چهل روز در سال جدید می باشد لینک وبلاگ یانام عزیزانی که در طرح اصلی شرکت میکنند دراین پست ثابت نمایش داده خواهد شد.
تاکنون 13629صلوات توسط شما عزیزان فرستاده شده است به اضافه دوستان زیر که در طرح 40 روزه شرکت کرده اند:
1. عطر یاس 2. طلبه صفر 3.مسائل اجتماعی مذهبی ادبی
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 8:56 عصر روز شنبه 90 اسفند 27
در حدیث ((معلى بن خنیس)) از امام صادق*علیه السلام* ـ که علامه مجلسى مى گوید آن را در کتب معتبر دیده است ـ به چند رخداد بزرگ در نوروز, بعد از اسلام اشاره شده است, از جمله فرمود:
1ـ جبرئیل بر پیامبر *ص* نازل شد.
2ـ پیامبر*ص*, على*علیه السلام* را بر دوش خود گرفت, تا على*علیه السلام* بت هاى قریش را از بالاى خانه کعبه فرو ریزد. هم چنین ابراهیم*علیه السلام* در چنین روزى بت ها را شکست.
3ـ پیامبر*صلی الله علیه و آله و سلم* به اصحاب خود امر کرد (در روز غدیر خم) با على*علیه السلام* به عنوان امیرمومنان, بیعت کنند.
4ـ پیامبر*صلی الله علیه و آله و سلم* على*علیه السلام* را به ((وادى جنیان)) فرستاد, تا از آنها در پذیرش اسلام و پیامبر*صلی الله علیه و آله و سلم* بیعت بگیرد.
5 ـ در چنین روزى (بعد از مرگ عثمان) براى خلافت حضرت على*علیه السلام* بیعتى دوباره شد.
6ـ در چنین روزى على*علیه السلام* (در عصر خلافتش) در جنگ نهروان بر خوارج پیروز شد, و مخدج ذوالثدیه (سردمدار خوارج) را کشت.
7ـ در چنین روزى قائم ما *عجل الله تعالی فرجه الشریف* و صاحب امر از پرده غیب, آشکار مى شود.
8ـ در چنین روزى قائم ما *عجل الله تعالی فرجه الشریف* بر دجال (طاغوت خودکامه عصر) پیروز مى گردد, و او را در میدان کناسه کوفه به دار مى کشد.
9ـ هیچ نوروزى بر ما نمى گذرد, مگر این که ما در آن روز امید فرج قائم*عجل الله تعالی فرجه الشریف* را داریم, زیرا آن روز, از روزهاى ما و از روزهاى شیعیان ما است, عجم ها آن را پاس داشتند, ولى شما (عرب ها) آن را تباه ساختید.
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 7:15 عصر روز شنبه 90 اسفند 27
واژه /عید/ در قرآن کریم تنها یکبار در آیه 114، سوره مائده آمده است:: قال عیسى بن مریم اللهم ربنا انزل علینا مائده من السماء تکون لنا عیدا لاولنا و آخرنا و آیه منک وارزقنا و انت خیرالرازقین. «عیسی ابن مریم گفت :بارالها! ای پرودگار بر ما از آسمان مائده ای فرست تا این روز برای ما و کسانی که پس از ما آیند روز عید مبارکی گردد و آیت و حجتی از جانب تو برای ما باشد، که تو بهترین روزی دهندگانی.»
عیسی بن مریم این دعا را آن هنگام که حواریون به او گفته بودند که : ای عیسی ابن مریم، آیا خدای تو می تواند برای ما از آسمان مائده فرستد؟ عیسی در پاسخ آنان می گوید: اگر ایمان آورده اید از خدا بترسید! و هرگز شک در قدرت خدا و یا شک در اجابت دعای پیغمبر خدا نکنید. حواریون گفتند « ما شک نکرده ایم لیکن » می خواهیم که از آن مائده آسمانی تناول کنیم تا دل های ما مطمئن شود « و بر یقین ما بیفزاید » و تا به راستی عهدهای تو پی بریم و بر آن گواه باشیم . عید خود مصدری است مانند عود به معنای بازگشت و لذا به روزهائی که مشکلات از قوم و جمعیتی برطرف می شود و به راحتی های نخستین برمی گردد ( عید ) گویند.
( عید ) روزی است که در آن سود و منفعتی به دست بیاید و در شرع مقدس اسلام، روزهای اضحی و فطر عید نامیده می شوند. که در عید اضحی قربانی، و در عید فطر زکات فطره مطرح است. نیز می توان گفت، عید آن روزی است که در آن نماز ویژه ای برگزار کنند، یا روزی است که مجمعی در آن فراهم آید، و یا آنکه عید روزی است که خلق از ماتم به شادمانی ( عود ) کنند، یا روزی است که زندانیان را از زندان رها کنند، و یا کودکان را از مکتب بیرون فرستند، یا روزی است که تفاوتی میان درویش و توانگر نباشد، یا آنکه ( عید ) روز شریف و ارجمندی می تواند باشد.
از آیه ( مائده ) استفاده می شود که حضرت عیسی و مسیح روز نزول مائده را که سالروز وقوع یک معجره الهی در تاریخ است برای همه انسان ها ( عید ) قرار داده است، تا این روز آیت و حجتی از جانب خداوند برای مردمان در تمامی اعصار بوده باشد و به میمنت این پدیده پر برکت همه ساله شادمانی و خجستگی آن روز تکرار گردد.
از آنجا که ( مائده ) به معنای خوان پر نعمت، تنها دوبار در سوره مائده آمده است، می توان گفت نزول رزق از آسمان به درخواست حضرت عیسی مسیح ( ع ) ویژگی خاصی داشته است که به خاطر آن عنوان ( مائده ) را به خود گرفته است. راغب اصفهانی می گوید: « مائده طبق و خوانی است که در آن طعام باشد که هم به آن طبق و هم به طعام مائده گفته می شود.»
بنابر این، عید در این آیه اشاره دارد به نزول یک برکت آسمانی در پوشش طبق یا طبق هایی از طعام و خوردنی که می تواند تکرار وبازگشت آن روز نیز همان برکات را به همراه داشته باشد و از این جهت ، آیت و حجتی دیگر از جانب خداوند متعال برای انسان ها و فرصتی دیگر برای ایجاد ارتباط با خدا و ذکر و یاد او در دل ها و زبان ها بوده باشد.
منبع : تفسیر نمونه
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 10:19 صبح روز شنبه 90 اسفند 27
تو را حتی توو رویامم ندیدم ولی یه عمر جات خالیه پیشم
ندیدمت چه احساس غریبیست ندیدم و برات دلتنگ میشم
فقط بگو کدام هفته، کدام روز کجا منتظر رسیدنت شم
می خوام کاری بدم دست خودم که خودم بهونه اومدنت شم
سپردی دست کی پیراهنت رو که یه عمره برامون نمیاره
چه بوی نرگسی می پیچه اینجا اگه این باد سرگردون بذاره
بیا تا کفترها دورت بگردن براشون هرقدم دونه بپاشی
چراغون می کنم پس کوچه ها را شاید قسمت بشه این جمعه باشی
فقط بگو کدام هفته کدام روز کجا منتظر رسیدنت شم
می خوام کاری بدم دست خودم که خودم بهونه اومدنت شم
سپردی دست کی پیراهنت رو که یه عمره برامون نمیاره
چه بوی نرگسی می پیچه اینجا اگه این باد سرگردون بذاره
قطعه زیبای عطر نرگس با صدای «علی لهراسبی» از سرور تبیان با حجم 5.18 مگابایت
دانلود کنید.
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 9:59 صبح روز جمعه 90 اسفند 26
گاهی اگربا ماه صحبت کرده باشی
از ما اگر پیشش شکایت کرده باشی
گاهی اگر در چاه ،مانند پدر،آه
اندوه مادر راحکایت کرده باشی
گاهی اگر زیردرختان مدینه
بعد از زیارت استراحت کرده باشی
گاهی اگر بعد از وضومکثی کنی تا
آیینه ای راغرق حیرت کرده باشی
حتی اگر بی آن که مشتاقان بدانند
گاهی نمازی را امامت کرده باشی
یا در میان کوچه های سرد و تاریک
نان وپنیر وعشق،قسمت کرده باشی
پس مردمک های نگاه ما عقیم اند
تو حاضری بی آن که غیبت کرده باشی!
نغمه مستشارنظامی
نویسنده » م.ر. بسیجی » ساعت 10:47 عصر روز پنج شنبه 90 اسفند 25