در نسل جدید جوامع غربی ، نگاه های تازه تری در مورد زندگی شکل گرفته است . این گروه از جوانان ، از آزادی های بی حد و حصر و بی بند و باری های لجام گسیخته ، شکایت دارند و خواهان توجه بیشتر به نیازهای روحی و معنوی خود هستند .
برخلاف آنچه که در رسانه های غربی در تبلیغات خود القاء می کنند ، میزان گرایش به پاکدامنی در میان نوجوانان غربی رو به افزایش است . این جوانان ، خواهان دوری از بی بند و باری و پوشش مناسب برای زنان و دختران هستند . یافته های گروه تحقیقاتی آی جی ( IG ) که یک مرکز تحلیلی و آماری در نیویورک است ، نشان می دهد نسل جدید دختران در نیویورک برخلاف نسل های قبلی، علاقه چندانی به خودنمایی و پوشیدن لباس های بدن نما ندارند.
ملیسا لاویجن ( MELISSA LAVIJEN ) از محققان این گروه در توضیح تحلیل های آماری مرکز خود ، اظهار داشت : " از نظر ما، آمارهای دریافتی از نسل جوان دختران نیویورکی، حاکی از آن است که آنها به پوشیدگی بیشتر روی آورده اند . " او می افزاید : « از نظر من، علت اصلی این امر، نگاه ساده انگارانه و بی بند و باری است که در چند سال اخیر با " شعار همه چیز می گذرد " رایج شده بود . اکنون در واکنش به آن موج بی بند و باری ، گرایش به پوشیدگی بیشتر در میان دختران جوان و نوجوان رواج یافته است . »
خانم لاویجن معتقد است که پس از چندین دهه از رواج فرهنگ خود نمایی و لباس های نیمه عریان ، اکنون مردم ، پوشش بهتر و مناسب تری را جستجو می کنند . محققان مرکز آی جی دلیل دیگر روی آوردن دختران جوان به پوشش بهتر را ، تمایل آنها به تغییر وضع موجود و دسترسی به امنیت بیشتر می دانند . آنها می گویند : " به طور عملی گرایش به مذهب ، رفتن به کلیسا و مقابله در برابر فرهنگ عمومی بی بند و باری ، علامـت آن است که نسل جوان قصد دارد که بر اوضاع و احوال خود ، کنترل بهتری داشته باشد . "
امروزه بعضی از دختران غربی پی برده اند که پوشش مناسب، پاکی و سلامت فرد و جامعه را به دنبال دارد . در فضایی که زنان و دختران ، بی بند و بار نیستند ، به راحتی می توانند به فعالیت های اجتماعی و اقتصادی بپردازند .
کلویی هرلی ( CHLOE HURLEY ) دانشجوی دانشگاه پنسیلوانیا ، در پائیز سال 2006 در نامه ای سرگشاده ، به حضور دانشجویان در سر کلاسها با لباسهای غیر رسمی ، اعتراض کرد . وی خواستار احیای مجدد پوشیدن لباس رسمی در محیط درس و کار شد . در بخشی از نامه کلویی آمده است :
" آیا بهتر نیست پوشش دانشجویان به گونه ای باشد که نشان دهد کلاس را جدی گرفته اند ؟ به نظر من ، پوشش رسمی در کلاس ، نشانه احترام به معلم ، همکلاسی ها و بیشتر از هر کسی خود فرد است . پوشیدن لباس رسمی و غیر مبتذل در یک جلسه ، بیانگر این نکته است که برای اعضای جلسه ، ارزش قائل هستید و تعهد کرده اید به بهترین شکل حضور یابید . "
در خبرها شنیده می شود که برخی دختران جوان غربی ، دیدگاههای انتقادی خود را درباره لباسهای نامناسب ، به مدیران فروشگاههای لباس ، رسانه ها و نشریات می رسانند و حاضر نیستند از مدلهای جدید بدن نما استفاده کنند .
خانم الا گاندرسون ( ELLA GUNDERSON ) اهل سیاتل واشنگتن 17 سال دارد . وی چندی پیش به یک فروشگاه لباس فروشی بنام نردستروم ( NORDSTROM ) نامه نوشت و از فروشندگان خواست لباسهای عفیفانه تری عرضه کنند . نامه او از پوشش رسانه ای گسترده ای در آمریکا برخوردار شد و بحث در مورد مدهای لباس را مجددا" در آمریکا برانگیخت .
در بخشی از نامه الا آمده است : " مدیر محترم نردستروم ، من دختری هستم که برای خرید لباس به فروشگاه شما آمدم ، اما همه آنها تنگ و بدن نما بود . فروشندگان شما می گویند فقط یک مد مناسب وجود دارد . اگر این حرف درست باشد ، پس دختران باید نیمه عریان در خیابانها راه بروند . به نظرم لازم است این رویه را تغییر دهید . "
چند ماه بعد نمایندگانی از نردستروم ، در پاسخ نامه الا به او اطمینان دادند که تلاش می کنند راه حلی برای این مشکل بیابند .
اینک در واکنش به اعتراض نوجوانان به لباس های بدن نما ، برخی از فروشگاههای غربی نمایشگاههایی از لباس های درخواستی این گروه از جوانان را برپا کرده اند . ایده برگزاری این گونه نمایشگاه های لباس ( عفیفانه ) در سال 1999 شکل گرفت . این طرح برای نخستین بار توسط برخی از مادران در سراسر آمریکا به اجرا درآمد که دختران آنها ، عضو یک گروه از دختران معتقد بودند . نمایشگاه عفاف در سال 2006 توسط دختران آمریکایی در 17 شهر این کشور برگزار شد
.
رابین ( RABIN ) دختری 18 ساله از شهر سیاتل است . وی بر این باور است زنی که لباسهای تحریک کننده و بدن نما بر تن می کند ، در واقع از دیگران می خواهد که براساس ظاهر او درباره اش قضاوت کنند ، نه ارزشهای حقیقی و انسانی او این نگرش، ارزش زن را در جامعه پایین می آورد . از دیدگاه رابین، کسی که لباسهای مناسب می پوشد ، در واقع اجازه نمی دهد شخصیتش براساس معیارهای ظاهری مورد ارزیابی قرار گیرد .
به نظر می رسد پیام دختران غربی درباره توجه به پوشش مناسب ، کم کم جای خود را در جوامع غربی باز کرده است . چندی پیش خانم مگی (MAGGIE ) سی وسه ساله از آمریکا ، در مقاله ای با عنوان " هنر عفت " چنین اظهار داشت : " باید کاری کرد که مردها به عقاید و ارزشهای زنان توجه کنند . اگر زنان در مقابل مردان ، خودآرایی و خودنمایی نکنند ، مردها با آنها مثل یک انسان برخورد می کنند و به باطن آنها می اندیشند .
" خانم مگی می گوید : " من دامنهای بلند و لباسهای دکمه دار می پوشم تا این پیام را به دیگران بدهم که شخصیت من فقط در ظاهرم خلاصه نمی شود . اگر خواهان احترام بیشتر هستید ، باید لباس پوشیده و موقر بر تن کنید . "
اخیرا" گروهی از جوانان غربی ، به انتشار تصاویر مبتذل در مجلات، نشریات و رسانه ها و نیز موسیقی های مخرب ، اعتراض کرده اند . برخی ها در غرب ، تصاویر مستهجن و موسیقی های محرک را ازجمله راههای به ابتذال کشاندن جوانان می دانند . خانم وندی شلیت ، نویسنده آمریکایی می گوید : " شاید نسل جدید ، برخلاف والدین خود ، به نصایح پدر بزرگها و مادر بزرگهایشان گوش می دهند . به هرحال نوجوانان درصدد ایجاد تغییراتی در نگرشهای اجتماعی خود هستند .
" در جولای 2005 چند دختر در اعتراض به تصاویر مجله مبتذل و مستهجن پلی بوی ، در شهر لندن دست به اعتصاب زدند . آنها از این شرکت انتشاراتی خواستند که از چاپ تصاویر مبتذل پرهیز کند .
نکته قابل توجه این است که در جامعه ای که مسئولان دانشگاهها و والدین ، نوجوانان را به از دست دادن پاکدامنی ترغیب می کنند ، برخی از جوانان می کوشند ، راه دیگری را انتخاب کنند . درخواست معیارهای بهتر و الگوهای مناسب ، ازجمله تغییراتی است که در بین نسل جدید دیده می شود . رشیده جولی RASHIDA JOLLEY ) ) 29 ساله و متولد واشنگتن ، از جمله کسانی است که در کلاسهای خویشتنداری ، جوانان را به یافتن الگوهای مناسب توصیه می کند.
.
وی می گوید : " کسانی در جامعه هستند که برخلاف هنجارهای موجود در جامعه حرکت می کنند . آنها شهامت دارند و همه ما به طور مثبت ، تحت تاثیر آنها هستیم . ما نیز می توانیم برخلاف جریان منفی که در اکثریت مردم نهادینه شده ، حرکت کنیم و از خود میراث مثبتی به جای بگذاریم."
وی در کلاسهای خود از پدران و مادران می خواهد که جوانان را به داشتن معیارهای اخلاقی ترغیب کنند ، صفات نیک را در آنها پرورش دهند تا جوانان بتوانند برخلاف الگوهای رایج و مفسده انگیز ، گام بردارند .
شاید هنوز گرایش به عفاف در جوامع غربی فرا گیر نشده است، اما اینک برخی جوانان غربی ، صدای اعتراض خود را در جامعه بحران زده و بی بند و بار غرب منعکس می کنند . جوانانی که خواهان تغییر در برخی هنجارهای جامعه خود هستند .
source: iran dari radio