حضرت محمد*ص* میفرمایند: جَلاءُ هذِهِ القُلوبِ ذِکرُ اللَّهِ وتِلاوَةُ القرآنِ. صیقل دهنده این دلها، یاد خدا و تلاوت قرآن است.
میزان الحکمة: ح 17168
قرائت قرآن موجب تقویت حافظه میشود چنانچه پیامبر اکرم(ص) نیز فرمودهاند: سه چیز فراموشی را از بین میبرد و حافظه میآورد: تلاوت قرآن، مسواک زدن و روزه.
همچنین فرمودهاند: هرگاه کارها همچون پارههای شب تار بر شما تاریک و شبهه ناک شد، به قرآن روی آورید؛ زیرا قرآن شفیعی است که شفاعتش پذیرفته است و شاکی و خصمی است که شکایتش قبول میشود، هرکه قرآن را فرا روی خود قراد دهد، او را به سوی بهشت کشاند و هرکه آن را پشت سر خویش نهد، به سوی دوزخش براند.
امام صادق (ع) نیز فرمودند از نشانههای مومن این است که روزی 50 تا 60 آیه قرآن تلاوت کند.
یعنی جزء کارها و وظایف یک شیعه است، هم چنین فرمودند: هر روز به عهدتان با خدا نگاه کنید، سوال شد کدام عهد؟ فرمودند: نگاه کردن به قرآن، وقتی به آیات ربانی نگاه میکنیم متوجه میشویم که قرآن ما را صبح و شب به خواندن خودش دعوت میکند.
قرآن کریم شامل 30 جزء و 120 حزب است که هر حزب حدود 50 تا 60 آیه است. لذا با خواندن روزی یک حزب - که حدود 15 دقیقه طول میکشد- و تامل در معنی آن، میتوانیم در سال 3 دور قرآن را ختم کنیم و چه بهتر که این ختم قرآنها به صورت گروهی و به نیات سلامتی امام زمان*عج* و ظهور ایشان باشد.
منبع:خبرگزاری ایسنا