امروز دیگر بر همگان روشن شده است که نامگذاری سالهای شمسی یک حرکت استراتژیک و راهبردی محسوب میشود. شعار سال و به عبارت دیگر هدفی که در طلیعه هر سال به مثابه استراتژی آن سال از سوی رهبر فرزانه انقلاب تعیین و اعلام میگردد، اگر بیست سال پیش در ظاهر پدیدهای تشریفاتی، غیراجرایی و صرفاً معنوی تلقی میشد، امروز دیگر چنین برداشتی از این نامگذاریها نمیشود ، اما هم اکنون چشمانداز کلی نظام و جهت گیری قوای سه گانه در سال بر اساس این نام گذاری تعیین میگردد.
شاید دلیل اصلی چنین برداشتی در گذشته این بود که فرهنگ عمومی حاکم بر کشور عادت نداشت که هر سال را با نامی آغاز کند و بکوشد اهداف این نامگذاری را جامهعمل بپوشاند. اما اکنون رهبر معظم انقلاب با آموزش جامعه و تغییر فرهنگ و نگاه آنها میکوشند با تعیین این ساز و کارها به عنوان بخشی از راهبردهای سازمانی نظام از نقطه عطف تحویل سال جدید برای این مهم استفاده مستمر نمایند و همین تغییر نگاه مردم منشأ برکات و تغییرات شگرفی در زندگی فردی و اجتماعی آنها شده است.
اگر یک نگاه واقعبینانه وجود داشت که میتوانست علتالعلل نامگذاری این سالها با عناوین «وجدان کاری و انضباط اجتماعی»، «اشتغال مولد»، «رفتار علوی»، «عزت و افتخار حسینی»، «خدمت رسانی به مردم»، «ابتکار و نوآوری»، «پاسخگویی به مردم در مقابل عملکردها و قصورها» و «اصلاح الگوی مصرف» و«همت مضاعف و کار مضاعف»را درک کند، قطعاً امروز همین نگاه میتوانست کمک کننده علت نامگذاری سال 90 به سال «جهاد اقتصادی» باشد.
امروز که رهبری معظم انقلاب در جایگاه رهبری جامعه اسلامی بر خویش فرض میدانند بهدور از رفتارهای غیرقانونی برخی عناصر سیاسی همسو با غرب در انتخابات سال گذشته، تحرک مضاعفی را به جامعه بخشیده و دستگاهها را موظف به کار و تلاش مضاعف برای خدمت به خلق و جبران عقبماندگیها نمایند، به درستی واقفند که با به حاشیه رانده شدن لایه افراطی درون حاکمیت که در طول سالهای اخیر به ویژه سال گذشته بذر ناامیدی، سیاهنمایی و بیاعتمادی را در دلهای خسته و تشنه عدالت و حقیقت میپاشند، دیگر میتوان امیدوار بود که هر دستگاه با آرامش کارهای بزرگتر و اثرگذارتری را انجام داده و در این رهگذر با شتاب دادن به برنامههای آتی، بار دیگر امید را در دل مردم زنده کنند.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی سپاه عاشورا